What is Nakamura Cha?

Nakamura Cha is a blended tea that is only available at our shop. Blending is called "gogumi" in tea technical terms, but Nakamura tea is made by blending 7 types of tea such as sencha and gyokuro in a secret ratio and method, so that anyone can easily make it. , it is finished in a tea that can be deliciously brewed. Nakamura tea is a mixture of various teas, so you can enjoy different flavors by changing the water temperature from cold to hot. By mixing the flavors of each tea, it is attractive to have a quaint flavor that coexists with each other's good parts that cannot be produced by a single tea.

品質の違い

中村茶は入れる際の湯温を変えることで、異なる風味の違いを味わうことができます。

  • 甘み

    苦渋味と同じ程度になり、少しあっさりとする。後味に甘味が残りにくくなる。

    玉露のまろやかな甘味とコクが引き立つ。苦渋味よりも甘味を強く感じる。
  • 旨味

    とろみがなくなり、少しあっさりとする。苦渋味と混ざり、感じ方が薄くなる。

    玉露や碾茶の旨味を感じる。舌の上で少しとろみがあるが、程よく無くなる。
  • 苦渋味

    煎茶ほど苦渋味がなく、全体的にまったりかつ、あっさり。刺々しさが少ない。

    あまり出ない。かぶせ茶のように、甘味が苦渋味よりも少し勝る状態。
  • 香り

    碾茶の香りが強く出る。特に熟成が進むと顕著。最後に煎茶の爽やかな香りが鼻腔を抜ける。

    かぶせ香に加え、僅かに碾茶と玉露の覆い香がある。はっきりとしたキレのある香りではなく、まったり。

brewing method

  • enjoy the sweetness

  • give off a bitter taste

  • enjoy with water